Kuleczi kokosowe a'la rafaello

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybko, prosto i najważniejsze, że bez pieczenia ;)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny Palmy z murzynkiem
    1/2 szkl. cukru pudru
    1 żółtko
    2 łyżki kakao
    2 łyżki spirytusu
    1 duże opakowanie herbatników (ok. 30 dag)
    10 dag wiórek kokosowych

Kuleczi kokosowe a'la rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkiem. Pod koniec ucierania dodajemy kakao, spirytus.
  • 2. Ciastka drobno kruszymy i dodajemy do utartej masy. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w kokosie.
  • 4. Gotowe kuleczki wkładamy na ok. pół godziny do lodówki.

Porady

Z podanych składników wychodzi ok. 50 kuleczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy