Kulki z dipem jogurtowym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Lubie gotować to danie,zrobiłam dla swoich bliskich byli zachwyceni.

  • 35 min

Składniki:

  • 40 dag mieszanego mięsa mielonego
    czerstwa kajzerka
    1/szklanki mleka
    jajko
    2 łyżki łagodnej musztardy
    5 łyżek oleju
    3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz


    NA DIP;
    2 pomidory
    2 ogórki
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    pieprz , sól



Kulki z dipem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć.Do mięsa wbić jajko , dodać musztardę i bułkę. Doprawić sola i pieprzem. Wyrobić uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w bułce.Na rozgrzanej patelnic piec kulki .Kulki smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Obrany ogórek i pomidor pokroić w drobna kostkę . Wsypać do miski, odlać sok, dodać jogurt i doprawić. Kulki podawać z dipem.

Porady

Można tez dodać mięte ,grilowac zamiast smarzyc. Można podawać tez z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy