Kulki czekoladowe w posypce kokosowej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pyszne słodkie małe co nie co dla lubiących słodycze

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g miękkiej margaryny
    100 g cukru pudru
    120 g białych wiórek kokosowych
    300 g białej czekolady
    3 łyżki soku z cytryny
    wiórka kokosowe różowe
    wiórka kokosowe pomarańczowe
    orzeszki archaidowe w polewie czekoladowej

Kulki czekoladowe w posypce kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miekką margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Twardą czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do margaryny. Dosypujemy białe wiórka kokosowe ,dolewamy sok z cytryny i dokładnie ze sobą łączymy.
  • 2. Maczanymi w wodzie rękami kształtujemy kulki wielkości orzecha włoskiego wsadzając między mase orzeszka w czekoladzie. Obtaczamy w kolorowych wiórkach.
  • 3. Odstawiamy na 30 minut do lodówki do schłodzenia.

Notka redakcyjna

PP_10-2014

Komentarze

Podobne przepisy