Kulki koreańskie Moniki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis mam od siostry, są pyszne:)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    1dużą pierś
    1 opakowanie warzywa w paski(500gr)
    olej
    curry
    sól
    pieprz
    gyros
    czerwona papryka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kulki koreańskie moniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż 1. Ryż gotujemy.Wysypujemy do miski do ostygnięcia.
  • Smażymy pierś 2. Pierś kroimy i podsmażamy.
  • Warzywa 3. Podsmażamy warzywa do miękkości.
  • Mieszamy 4. Wszystkie składniki po przestudzeniu mieszamy razem z przyprawami.
  • Formujemy kulki 5. Formujemy kulki i do naczynia żaroodpornego wlewamy troszkę oleju i wstawiamy do piekarnika na 200 stopni do zarumienienia.
  • Smacznego 6. Smacznego:)(Można podawać z sosem pieczarkowym)

Porady

Można posypać żółtym serem i zapiec.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować