Kulki kukurydziane na słodko

4.5 (194 ocen)

  • 10 min

Śniadanie w sam raz dla małych łasuchów.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 łyżki kaszy kukurydzianej
    1 płaska łyżeczka cukru
    odrobina cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki kukurydziane na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku zagotowujemy jedną szklankę wody. Do wrzącej wody wsypujemy kaszę kukurydzianę, dosypujemy cukier i gotujemy około 3 minuty cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia i studzimy.
  • 2. Z wystudzonej, ale jeszcze ciepłej kaszy lepimy dłońmi małe kulki, które układamy na talerzu i posypujemy delikatnie cukrem pudrem.

Porady

Kulki można także podawać z innymi dodatkami, np. syropem owocowym lub miodem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować