Kurczak faszerowany pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Smaczne i aromatyczne danie !

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kurczak - 2 kg
    1/2 kg mięsa mielonego
    1 jajo
    30 dkg pieczarek
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka słodkiej czerwonej papryki
    sól, pieprz do smaku

Kurczak faszerowany pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak 1. Kurczaka, umyć, wyjąć kości, nasolić, natrzeć majerankiem i papryką.
  • 2. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce.
  • 3. Z mięsa mielonego, potartych pieczarek, jajka przygotować farsz.
  • 4. Nadziać kurczaka farszem, spiąć lub zszyć.
  • 5. Piec w piekarniku pod przykryciem w żaroodpornym naczyniu 1 godz w 200 stopniach, następnie zdjąć pokrywę i piec kolejne 40 minut.

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Komentarze

Podobne przepisy