Kurczak gong bao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki marynaty mieszamy. Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Mieszamy z marynatą i chłodzimy godzinę.
2.Cebule i czosnek obieramy. Cukinię i papryki myjemy, osuszamy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Chili i czosnek siekamy. Cukinię, cebulę
i paprykę kroimy w kostkę.
3.Fistaszki smażymy na oliwie na złoto, wyjmujemy. Na tłuszcz wkładamy chili. Smażymy, wyjmujemy. Rumienimy mięso. Wsypujemy paprykę, a następnie pozostałe warzywa (bez chili). Doprawiamy i smażymy, aż będą miękkie.
4.Składniki sosu mieszamy i wlewamy do potrawy. Dodajemy orzechy i chili. Smażymy, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
Komentarze