Kurczak po meksykańsku

5 (148 ocen)

  • 20 min

Potrawa jest pyszna i łatwa w przygotowaniu wystarczy 20 min i mamy pełnowartościowy obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 1. 2 piersi z kurczaka
    2. Puszka kukurydzy
    3. Puszka czerwonej fasoli
    4. Pieprz, wegeta lub kucharek, papryka ostra, papryka słodka, pietruszka suszona, kurkuma, suszony czosnek ,przyprawa do kurczaka, szczypta chili
    (można też użyć gotowej przyprawy meksykańskiej)
    5. 1 cebulę
    6. Olej do smażenia
    7. 1 szklank wody
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę podsmażamy na oleju, od razu dajemy przyprawy do smaku.
    Wrzucamy cebulkę pokrojona w piórka, podsmażamy. Zalewamy wodą do ½ wysokości patelni dodajemy czerwona fasole i kukurydzę (nie odcedzamy!). Gotujemy jeszcze przez 5 minut i gotowe.

Porady

Danie możemy podać z ryżem, ziemniakami czy z kaszą gryczana a nawet z chlebem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować