KURCZAK PO GRECKU

4.5 (148 ocen)

  • 45 min

Idealny na przystawkę, na imprezkę

  • 45 min

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
    bułka tarta
    2 jajka
    sól
    pieprz
    smalec do smażenia
    ZALEWA
    1,5 szklanki wody
    6 łyżek octu
    ziele angielskie
    liść laurowy
    5 cebul
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kurczak po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić na mniejsze kawałki. Rozklepać i posolić i popieprzyć. Panierować w bułce i mace usmażyć. Wodę, ziele, liść, cebulę pokrojoną drobno, ocet zagotować. Na koniec dodać przecier pomidorowy i chwilę pogotować. Gdy trochę ostygnie włożyć filety żeby się nasączyły.

Porady

Najlepiej zrobić dzień przed podaniem żeby się nasączyły

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować