Kurczak po turecku

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie jest łatwe i niedrogie, dlatego często gości na moim studenckim stole.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● olej
    ● przyprawa gyros-kebab
    Sałatka: sałata lodowa
    ● 2 pomidory
    ● 2 ogórki
    ● cebula
    Sos: duży grecki jogurt naturalny
    ● sól
    ● pieprz
    ● 3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po turecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na małe kawałki,
    obtaczamy w przyprawie
    gyros-kebab i odstawiamy
    na 15 minut. Następnie smażymy
    5-7 minut na oleju.
  • 2. Pomidory i ogórki kroimy
    w dużą kostkę, cebulę w półkrążki.
    Sałatę rwiemy na kawałki.
    Wszystko mieszamy.
  • 3. Do jogurtu dodajemy zmiażdżone
    ząbki czosnku lub czosnek
    granulowany. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
    Sosem polewamy sałatkę.
  • 4. Kurczaka podajemy z sałatką
    i ziemniakami lub frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować