Kurczak słodko – kwaśny

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszny kurczak w orientalnym stylu.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    1 puszka ananasa
    4 marchewki
    1 czerwona papryka
    1 puszka pomidorów
    2 łyżki ketchupu
    Sól, pieprz
    2 porcje brązowego ryżu w torebkach

Kurczak słodko – kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Kroimy na plastry. Ananasa, marchewkę i paprykę
    kroimy w kostkę. Na patelni smażymy wszystkie składniki i zalewamy puszką pomidorów. Dodajemy
    2 łyżki ketchupu, mieszamy i odparowujemy nadmiar wody. Podajemy z ugotowanym brązowym
    ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy