Kurczak tajski

0 (0 ocen)

  • 40 min

świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego

  • 40 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    jajko
    2 łyżki mleka
    mąka
    bułka tarta
    sól
    mieszanka przypraw tajskich
    olej

Kurczak tajski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Posolić i obsypać przyprawą tajską, odstawić do lodówki na 30 minut.
  • 2. Jajko roztrzepać widelcem razem z mlekiem, dodać przyprawę tajską.
  • 3. Kawałki kurczaka panierować w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Porady

Świetnie smakuje z młodymi ziemniakami i sosem tzatziki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy