Kurczak Tandoori Curry z Chili

0 (0 ocen)

Pyszne,ostre pałki z kurczaka po indyjsku mmm palce lizać ;)

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    210g sos Tandoori Curry
    1 papryczka chili
    sól morska wg. uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak tandoori curry z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak Tandorri Curry z Chili 1. Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym papierowym z nadmiaru wody a następnie przekładamy do misy. Dodajemy sos tandoori oraz troszkę solimy (to już wg.gustu) Dodajemy również papryczkę chili pokrojoną w krążki wraz z ziarnami.Całość Mieszamy za pomocą dłoni i chłodzimy w lodówce ok.2h.
  • Kurczak Tandorri Curry z Chili 2. Po tym czasie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.Nakrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka -grzanie góra-dół) 1 godzinę.
  • Kurczak Tandorri Curry z Chili 3. Po wyjęciu z piekarnika wykładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi.
  • Kurczak Tandorri Curry z Chili 4. SMACZNEGO :=)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować