Kurczak teriyaki wg Buni

5 (191 ocen)

  • 15 min

Proste i smaczne . Ostateczny smak zależy w dużej mierze od tego jakiej jakości Sos Teriyaki użyliśmy. Jeden z niewielu gotowych sosów które akceptuję .Kuchnia japońska

  • 15 min

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka ( krótkie podudzia tzw pałeczki )
    1 opakowanie ( 12 dag ) gotowego Sosu Teriyaki
    3 łyżki oleju
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak teriyaki wg buni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka lekko osolić .Posmarować odrobiną sosu. W woku rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na rumiano. Polać resztą sosu. Wymieszać tak by sos pokrył równomiernie mięso i smażyć przewracając co trochę ok 30 minut aż mięso będzie miękkie. Można dodawać w trakcie smażenia po łyżce wody by mięso nie przywierało.
    Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować