Kurczak w cieście paprykowym

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Zarówno na obiad jaki przekąska na imprezę :)Można go podawać z różnymi dipami,

  • 15 min

Składniki:

  • * pierś z kurczaka
    * sól, pieprz

    CIASTO:

    * 3 jajka
    * 1 i 1/2 szkl. mąki
    * pół łyżeczki soli
    * 1/2 szkl. mleka
    * łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
    * szczypta papryki ostrej / chilli


    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w cieście paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić w kawałki ok 2x2 cm.
    Oprószyć solą i pieprzem.

    Połączyć wszystkie składniki na ciasto tak aby wyszła dość gęsta konsystencja.

    Wrzucić do ciasta pierś i dokładnie wymieszać.

    W rondelku / głębokiej patelni rozgrzać olej.

    Kurczaka wrzucać na gorący głęboki olej za pomocą małej łyżeczki, tak aby całe były w cieście.
    Smażyć do uzyskania złotego koloru.

    Najlepiej podawać z frytkami i dipem.

Porady

Jeśli ktoś woli ostrzejsze smaki można zamienić ilość czerwonej papryki. Więcej chilli mniej słodkiej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować