KURCZAK W GROSZKU

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dietetyczna wersja kurczaka.Dziś duszony kurczaczek w marchewce i zielnoym groszku.

  • 60 min

Składniki:

  • kg podudzi kurczaka
    pół puszki zielonego groszku
    2 marchewki
    pietruszka
    kawałek selera
    1 cebulka
    sól,pieprz,olej do smażenia

Kurczak w groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robimy wywar 1. Do garnuszka wlewamy wodę,wrzucamy marchewki,pietruszkę,selera,cebulę.Wkładamy podudzia kurczaka.Solimy,pieprzymy.Gotujemy ok.30 minut.
  • podsmażamy 2. Studzimy podudzia,podsmążamy na rozgrzanej patelni na rumiano.
  • podajemy 3. Ugtowaną marchewkę kroimy w plasterki .Wrzucamy z powrotem do wywaru.Wkładamy również podsmażonego kurczaka.Wrzucamy pół puszki groszku zielonego.Doprawiamy wywar.Dusimy jeszcze ok.30 minut.Podajemy z ryżem i obsypujemy marchewką i groszkiem.

Komentarze

Podobne przepisy