Kurczak w marynacie z musztardy i kostek rosołowych

5 (186 ocen)

  • 15 min

Soczysta i mięciutka pierś z kurczaka idealna do podania na obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • *Podwójna pierś z kurczaka
    * 2 kostki rosołowe
    * 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    * 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
    *pieprz
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w marynacie z musztardy i kostek rosołowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata:
    Kostki rosołowe i musztardę ucieramy z oliwą z oliwek i odrobiną pieprzu, aż do powstania jednolitej konsystencji.
  • 2. Pierś z kurczaka myjemy i dzielimy na dwie części i obtaczamy w marynacie.
  • 3. Następnie smażymy kurczaka na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż się zarumieni.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować