1 podwójna pierś z kurczaka
1 cebula
1 łyżka oleju
500 ml śmietany 18 %
1/2 pęczka natki pietruszki
150 g żółtego sera Havarti
150 g żółtego sera Maasdamer
100 g sera Bergader Edelpilz
sól do smaku
pieprz do smaku
Kurczak w sosie 3 sery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, cebulę w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i mięso, podsmażyć do momentu aż mięso będzie usmażone a cebula miękka.
Wlać śmietanę, dodać sól i pieprz.
2.Zagotować a potem dodać sery i mieszać aż ser się rozpuści, mając patelnię cały czas na maleńkim ogniu.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać sos i podawać z ugotowanym makaronem.
Komentarze