Kurczak w sosie majonezowo-śmietanowym

4.48 (186 ocen)

  • 60 min

To idealna potrawa dla osób, które lubią dobrze zjeść.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
    40 dag pieczarek
    1 średni majonez
    śmietana 30%
    olej do smażenia
    sól, pieprz
    Vegeta
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w sosie majonezowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić na nie za duże plastry i podsmażyć je trochę w garnku z olejem. W między czasie na patelni podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki. Do kurczaka wsypać ok. 1 łyżeczki Vegety, szczyptę soli oraz pieprzu. Podsmażone pieczarki wsypać do garnka z kurczakiem i dusić ok. 20 minut, aż mięso będzie miękkie. Odlać tłuszcz (żeby się nie zważyło). Dodać majonez tak, aby mięso było prawie całe zakryte i dolać pół kubka śmietanki, aby powstał sos.

Porady

Doprawić należy według swojego uznania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować