Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

4.5 (172 ocen)

Mniam:)

Składniki:


  • 2 piersi z kurczaka
    cebula
    świeża bazylia
    przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, pieprz
    szklanka bulionu drobiowego
    3 łyżki śmietany
    łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Mięso doprawiamy oregano, ziołami i pieprzem. Dodajemy do cebuli. Dorzucamy świeżą bazylię.
    Do podsmażonego mięsa, wlewamy szklankę bulionu drobiowego. Gotujemy przez ok. 30 min na wolnym ogniu.
    Doprawiamy śmietaną. Jeśli chcemy bardziej gęsty sos, można dodać łyżkę mąki.
    Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować