Ma niesamowity smak,warto go podać na niedzielny obiad,na pewno posmakuje całej rodzince.
60 min
Składniki:
500 g fileta z kurczaka
4 jajka
100 g żółtego sera
marchewka
kawałek pora
1 szklanka bułki tartej
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia
Kurczak w serze z marchewką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyj,osusz,następnie pokrój na długie paski.
Bułkę tartą wymieszaj z startym na drobnej tarce serem,obraną i startą na tej samej tarce marchewką,posiekaną natką pietruszki, posiekanym porem oraz szczyptą soli i pieprzu.
2.Mięso panieruj naprzemiennie dwa razy w rozbełtanych jajkach i bułce tartej z warzywami,dociskając dokładnie panierkę.
Mięso ułóż na desce i odstaw do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzej olej i smaż z obu stron na rumiano.
Komentarze