Kurczak z dymką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kurczak jest u nas popularny. Często jemy go na obiad, warto więc sobie co nieco go urozmaicić…

  • 45 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1/2 pęczka dymki
    3 łyżki sosu sojowego
    1 marchewka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    olej do smażenia

Kurczak z dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie łyżki sosu sojowego wymieszać z mąką. Piersi pokroić w wąskie paseczki. Wymieszać z sosem i mąką. Odstawić na 1/2 godziny.
    Dymkę pokroić na centymetrowe kawałki. Marchewkę obrać i pokroić w cieniutkie patyczki.
    Na patelni rozgrzać olej, włożyć kurczaka i marchewkę. Smażyć na dużym ogniu, intensywnie mieszając, przez 2-3 min. Dodać resztę sosu sojowego i dymkę. Zamieszać. Podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy