Kurczak z patelni z warzywami

5 (195 ocen)

  • Łatwy

Danie robi się dość szybko, jest tanie a naje się nim cała rodzina:) Dzięki maggi ma bardzo ciekawy smak.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z piersi kurczaka: 0.5 kilograma
    - zielona papryka: 1 sztuka
    - pieczarki: 25 dekagramów
    - maggie: 5 łyżek
    - mielony imbir: 1.2 łyżeczki
    - mąka pszenna: 1 łyżeczka
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - ostra musztarda: 1 łyżeczka
    - domowy bulion: 0.67 szklanki
    - śmietana 18%: 4 łyżki
    - sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z patelni z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienke paski. Skropić maggi oraz oprószyć solą, pieprzem i imbirem. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron na oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Podsmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa, dusić ok. 5 min. Następnie oprószyć mąką, dodać koncentrat pomidorowy oraz musztardę, zalać gorącym bulionem. Dodać mięso i dusić tak przez ok. 6 min na małym ogniu. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę, zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować