Kurczak z pesto

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszny i prosty przepis na kurczaka

  • 50 min

Składniki:

  • 4 filety z kury
    1 mały słoiczek pesto (czerwone lub zielone)
    2 kulki mozzarelli
    2 średnie pomidory
    1 łyżeczka przyprawy warzywnej
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
    bazylia do dekoracji

Kurczak z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, delikatnie rozbić. Każdy kawałek mięsa posmarować pesto oraz oprószyć solą, pieprzem i przyprawą. Na wierzchu ułożyć na przemian plastry pomidorów i mozzarelli. Jeszcze raz całość oprószyć solą i pieprzem.
    Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, ułożyć kawałki mięsa.
    Zapiec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C ok. 30 minut.
    Przed podaniem udekorować świeżą bazylią.

    Smacznego!

Porady

Można podawać z ugotowanym makaronem i sosem z pieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy