Kurczak z pieczarkami i cukinią

4.5 (186 ocen)

  • 40 min

Chciałam przygotować coś lekkiego na obiad i wyszło całkiem niezłe połączenie. Do tego proste do zrobienia.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 mała cukinia
    6 pieczarek
    cebula
    przyprawy
    20 dag sera żółtego
    pół kostki rosołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z pieczarkami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak w warzywach zmierzający do piekarnika 1. Podziel filety na mniejsze części. Cukinię pokrój w kostkę (ja nie obierałam jej ze skórki) oraz pieczarki i cebulę. Pieczarki podsmaż z cebulą na 3 łyżkach oliwy lub masła i po chwili dodaj kurczaka. Podsmaż do z obu stron. przypraw solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną cukinię. Kostkę wymieszaj ze szklanką wody i dolej do potrawy. Niech się dusi 10- 15 minut na małym ogniu.
  • gotowe danie 2. Następnie wszystko przełóż na małą brytfannę i posyp startym żółtym serem. Zapiekaj aż ser sie roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować