Kurczak z warzywami ( po chińsku )

4.5 (200 ocen)

Pyszny , szybki do przygotowania obiad .Zasmakował mojej Córci i mojemu Mężusiowi .

Składniki:

  • 500 g fileta z kurczaka

    przyprawa do kurczaka

    1 opakowanie ( 450 g ) mieszanki chińskiej

    3 łyżki ciemnego sosu sojowego

    6 łyżek sosu teriyaki

    1/2 szklanki wody

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z warzywami ( po chińsku ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka umyć , osuszyć , pokroić w dużą kostkę .

    Oprószyć przyprawą do kurczaka , odłożyć do lodówki na 1 godzinę .

    Na patelni rozgrzać olej .

    Usmażyć na nim kurczaka ze wszystkich stron na rumiano .

    Dodać mieszankę chińską , smażyć 5 minut .

    Dodać sos sojowy i sos teriyaki , wlać wodę , dusić pod przykryciem kolejnych 10 minut .

    Podawać z ryżem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować