Kurczak ze szpinakiem w sosie kokosowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kurczak ze szpinakiem w sosie kokosowym. Proste i szybkie w przygotowaniu danie.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje

    makaron kukurydziany 300 – 350 g
    filet z kurczaka 400 g
    olej kokosowy 2 łyżki
    czosnek 1-3 ząbki
    cebula 1 mała
    szpinak rozdrobniony brykiet 8 – 10
    mleczko kokosowe 1/2 puszki
    śmietana 30 % 150 ml
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak ze szpinakiem w sosie kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Na patelni rozgrzewam olej kokosowy. Cebulę kroję w drobną kostkę i podsmażam do miękkości. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę, dodaję do cebuli redukując moc palnika. Mięso myję pod zimną, bieżącą wodą następnie osuszam. Filety kroję w plastry, przekładam na patelnię i całość duszę około 20-30 minut. Równocześnie dodaję szpinak na patelnię i nastawiam wodę na makaron, który gotuję około 10 minut al dente. Śmietankę mieszam z mleczkiem kokosowym, dodaję do mięsa mieszając co jakiś czas. Całość doprawiam solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Makaron przekładam na patelnię łyżką cedzakową, po czym całość podsmażam na małej mocy palnika przez 5 minut.

    Smacznego,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować