Kurczak ze szpinakiem w sosie kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam olej kokosowy. Cebulę kroję w drobną kostkę i podsmażam do miękkości. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę, dodaję do cebuli redukując moc palnika. Mięso myję pod zimną, bieżącą wodą następnie osuszam. Filety kroję w plastry, przekładam na patelnię i całość duszę około 20-30 minut. Równocześnie dodaję szpinak na patelnię i nastawiam wodę na makaron, który gotuję około 10 minut al dente. Śmietankę mieszam z mleczkiem kokosowym, dodaję do mięsa mieszając co jakiś czas. Całość doprawiam solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Makaron przekładam na patelnię łyżką cedzakową, po czym całość podsmażam na małej mocy palnika przez 5 minut.
Komentarze