Kurczakowe kule z warzywami i serem

4.5 (198 ocen)

Rewelacyjne mięsne kule z warzywno serowym nadzieniem. Są świetnym pomysłem na obiad jak i rodzinne imprezy.

Składniki:

  • 500 g filetu z piersi kurczaka
    150 g żółtego sera
    150 g pieczarek
    1 cebula
    1/3 czerwonej papryki
    1/3 zielonej papryki
    Słodka czerwona papryka
    Przyprawa do kurczaka
    Sól
    Pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczakowe kule z warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy na 6 płatów (jak na schabowe). Pieczarki, cebulkę oraz papryki kromy w kosteczkę. Szklimy na patelni w niewielkiej ilości oleju. Warzywa dusimy pod przykryciem, wtedy będą bardzo miękkie. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Każdy płat mięsa przyprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i przyprawą do kurczaka. Układamy farsz na mięsie i formujemy kulę. Najłatwiejszym sposobem jest wykorzystanie foremek do babeczek. Wykorzystałam te silikonowe. Wypełnione farszem mięso układałam złączeniem do dołu. Kurczaka obsypujemy słodką papryką i podlewamy delikatnie olejem. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować