Kurki w śmietanie z makaronem

4.5 (159 ocen)

  • 30 min

w kurkowym sezonie

  • 30 min

Składniki:

  • makaron ugotowany (najlepiej domowy) ok 300 g
    100 g kurek
    pół cebuli
    150 ml śmietany kremówki
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz ziołowy staropolski
    1 ząbek czosnku
    natka pietruszki
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurki w śmietanie z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Na patelnię włożyć masło, dodać posiekaną cebulę i czosnek, chwilę przysmażyć po czym dodać umyte i pokrojone kurki. Smażyć kilka minut aż zaczną się miejscami przyrumieniać. Dodać śmietanę i przyprawy do smaku , kiedy śmietana pogotuje się ok 1 min, dodać ugotowany makaron i całość dobrze podgrzać.
    Posypać natką pietruszki i bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować