Kurki w sosie śmietanowym z boczkiem wędzonym

4.48 (180 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam kurki i przygotowuje je w różny sposób, takie bardzo lubi mój mąż

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg kurek
    200 ml śmietany słodkiej
    1 cebula
    15 dkg boczku wędzonego
    Sól
    Pieprz
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurki w sosie śmietanowym z boczkiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki umyć i pokroić w kawałeczki. Ugotować w osolonej wodzie przez około 10 minut. Odcedzić.
    Cebule obrać i pokroić w kostkę.
    Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę.
    Na patelni przesmażyć boczek i cebulkę , następnie dodać odcedzone kurki i chwile razem smażyć.
    Następnie do kurek wlać śmietanę i chwilę gotować, aż sos się zagęści.
    Podawać z ugotowanymi ziemniakami .Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować