Kurek nigdy dosyć. Za mną kolejna wizyta koleżanki i kolejna kolacja z udziałem boskich grzybków :)
20 min
Składniki:
Składniki:
koszyczek kurek
5 dużych pieczarek
1 mała cebula
por - biała część
1 małe opakowanie mascarpone
5 łyżek kwaśnej śmietany u mnie 18 %
gałązka rozmarynu
kilka łodyżek tymianku
kilka listków bazylii
plaster masła do smażeniadodatkowo makaron ( u mnie tagliatelle)
sól, czarny pieprz
Kurki i pieczarki z mascarpone ze świeżymi ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na maśle szklimy cebulę pokrojoną w kostkę oraz białą część pora pokrojoną w paseczki. Na patelnie dorzucamy pieczarki pokrojone w plastry oraz umyte wcześniej kurki.
2.Smażymy wszystko około 4 - 5 minut. Dodajemy mascarpone oraz śmietanę. Dusimy wszystko 10 minut.
3.Doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżymi ziołami. Podajemy z makaronem.
Komentarze