Kurki i pieczarki z mascarpone ze świeżymi ziołami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kurek nigdy dosyć. Za mną kolejna wizyta koleżanki i kolejna kolacja z udziałem boskich grzybków :)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    koszyczek kurek
    5 dużych pieczarek
    1 mała cebula
    por - biała część
    1 małe opakowanie mascarpone
    5 łyżek kwaśnej śmietany u mnie 18 %
    gałązka rozmarynu
    kilka łodyżek tymianku
    kilka listków bazylii
    plaster masła do smażeniadodatkowo makaron ( u mnie tagliatelle)
    sól, czarny pieprz

Kurki i pieczarki z mascarpone ze świeżymi ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle szklimy cebulę pokrojoną w kostkę oraz białą część pora pokrojoną w paseczki. Na patelnie dorzucamy pieczarki pokrojone w plastry oraz umyte wcześniej kurki.
  • 2. Smażymy wszystko około 4 - 5 minut. Dodajemy mascarpone oraz śmietanę. Dusimy wszystko 10 minut.
  • kurki w mascarpone 3. Doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżymi ziołami. Podajemy z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy