KUSKUS na ZIMNO z FETĄ, POMIDORKAMI i OGÓRKIEM

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lekkie, letnie i bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Kaszka cous cous idelanie komponuje się z letnimi warzyw, a zapach bazylii nadaje całości niepowtarzalnego aromatu. Bardzo fajnie pasuje do dan z grilla.

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g kaszki kuskus 
    2-3 ogórki
    200 g pomidorkow koktajlowych
    200 g sera feta
    1 cytryna
    swieza bazylia
    oliwa z oliwek
    sol
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Caprese Dania główne Kaszka

Kuskus na zimno z fetą, pomidorkami i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kaszka kuskus 1. Przygotować kaszkę zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Należy zalać ją wrzącą wodą i odstawić na ok. 8minut, a następnie dokładnie wymieszać rękami lub widelcem (musi stać się sypka).
  • 2. Ogorki obrac ze skorki i pokroic w kostke, pomidorki przekroic na pol lub na cwiartki. Ser feta pokroic w kostke.
  • 3. Zimna kaszke wymieszc z serem, warzywami serem i oliwa z oliwek. Doprawic sola, pieprzem i swieza bazylia

Porady

Zamiast bazyli mozna uzyc swiezej miete. Aby kaszka nabrala ladnego zoltego koloru, w czasie zaparzania mozna dodac do niej odrobine kurkumy lub szafranu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Pomidor Sery Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować