Ostre, rozgrzewające danie! Dobre zarówno na gorąco jak i na zimno
40 min
Składniki:
200 g kaszki kuskus (nie moczymy jej wcześniej)
małą cukinię
dwie papryki - zieloną i czerwoną
pół małej puszki kukurydzy
dwie małe marchewki
cztery pieczarki
dwie małe papryczki chilli bardzo drbno pokrojone
tymianek, kumin rzymski, curry, sól, pieprz ziołowy
bulion warzywny
Kuskus z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię i marchewkę kroimy w plasterki, papryki dowolnie, pieczarki też w plasterki.
Wrzucamy wszystko do głębokiej patelni na rozgrzany olej albo oliwę. Smażymy chwilkę na bardzo małym ogniu, dolewamy trochę bulionu, a jak odparuje, dolewamy znowu. Robimy tak dopóki warzywa nie będą miękkie.
dosypujemy kuskus i dajemy dosłownie odrobinkę bulionu.To wszystko mieszamy, mieszamy, aż bulion wyparuje. Dosypujemy chilli i kukurydzę jDodajemy przyprawy i trochę oliwy.Mieszamy.
Komentarze