Łaciaty sernik z sezonowymi owocami

0 (0 ocen)

Puszysty , delikatny ,waniliowy sernik, nadziany truskawkami lub sezonowymi owocami zanurzonymi w nektarowej galaretce , to moja propozycja na pyszny, letni deser ;)

Składniki:

  • 1,5 kg twarogu
    250g serka mascarpone
    szklanka śmietany 30%
    10 jaj
    380g cukru
    cukier waniliowy
    4 łyżki kaszy manny
    2 paczki Sernix-u
    szczypta soli

    Owocowe nadzienie :
    350g truskawek lub owoców mieszanych np. malina , jeżyna , jagoda , truskawka , porzeczka )
    400ml nektaru z wiśni
    1paczka budyniu waniliowego
    50g cukru
    50ml wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Łaciaty sernik z sezonowymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce oczyścić , umyć i osuszyć na sicie , jeśli mamy truskawki pokroić . Wodę , cukier i budyń wymieszać , nektar zagotować na gotujący wlać rozmieszany budyń , całość zagotować , na koniec wsypać owoce , odstawić
  • 2. Jajka , cukier , cukier waniliowy , szczyptę soli ubić na puszysta pianę .
    Ser zmielić lub zmiksować , dodać śmietanę , serek mascarpone , sernix , kaszę . Wszystko razem dokładnie utrzeć . Do masy serowej porcjami dodawać ubite jajka , delikatnie wymieszać . Masę wylać do przygotowanej formy o wymiarach 24/35 cm ,zrobić małe dołeczki , nakładać wcześniej przygotowane owoce , piec około 65 minut w temp. 175*C. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować