Łaciate muffinki z masą kawową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę utrzyj z cukrem. Nie przestając ucierania dodaj najpierw odrobinę mąki, potem jajko i następnie resztę mąki z proszkiem do pieczenia. Dodaj aromat. Ciasto podziel na pół: do 1. dodaj kakao, a do 2. mąki. Kładź ciasto w foremkach na przemian: raz jasne, raz ciemne. Piecz w 1800C ok. 20min. (powinny być lekko zrumienione).
2.Masa: Całe jajka wbij do miski i ubijaj z cukrem na parze, ostudź. Masło utrzyj na puch. Nie przerywając ucierania dodaj jajka oraz kawę, alkohol i aromat. Masę nałóż do szprycy i wyciskaj na każdej muffince kleksy.
Porady
-Jeśli masa wyszła za rzadka dodaj do niej mleka w proszku.
Komentarze