LASAGNE GRZYBOWO-SEROWA

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszna grzybowa lasagne

  • 45 min

Składniki:

  • 12 płatków makaronowych lasagne
    400 gram mięsa mielonego wołowego
    8 cebul - pokrojonych w kostkę
    400 gram pieczarek - obranych i pokrojonych na cztery
    por - pokrojona
    2 łyżki grzybów suszonych zmielonych
    250 ml śmietany kremówki
    150 gram serka mascarpone
    200 gram serka wiejskiego
    100 gram sera cheddar - startego na tarce o grubych oczkach
    1 łyżka oleju
    garść pietruszki zielonej posiekanej
    3 kostki rosołowe warzywne
    sól
    pieprz
    1 szklanka wody

Lasagne grzybowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. cebule smażymy na oleju na złoty kolor , dodajemy mięso oraz pieczarki
  • dusimy 2. po 10 minutach smażenia dodajemy por ... dodajemy wode i dusimy około 10 minut
  • ser 3. dodajemy serek mascarpone , smietanę kremówkę oraz pietruszkę ... mieszamy i gotujemy około 2 minut
  • sos 4. wykładamy na blaszkę do pieczenia w kolejności :
  • sos .. makaron 5. SOS
    MAKARON - NIE UGOTOWANY
  • lasagne 6. SER CHEDDAR , NASTEPNIE MAKARON

    SOS, MAKARON , SEREK WIEJSKI , PIECZARKI I POR
  • pieczemy 7. pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni na około 40 minut
  • lasagne 8. po upływie tego czasu- czyli 40 minut pieczenia ....zostawiamy lasagne jeszcze na 20 minut w wyłączonym piekarniku.
  • lasagne 9. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy