Lasagne z ziemniaków

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Idealny przepis na syty obiad

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg ugotowanych ziemniaków
    2 ząbki czosnku
    2 cebule
    60dag mięsa mielonego
    pieprz
    20dag pomidorów
    1 kg kapusty białej
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    4łyżki masła i mąki
    sól
    1 szkl. mleka
    2szkl bulionu
    gałka muszkatołowa
    1 łyżka oleju
    15dag startego żóltego sera

Lasagne z ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka przed zapieczeniem 1. Ugotowane ziemniaki potnij w plasterki.Czosnek i cebule obierz posiekaj w kostkę i zeszklij na oleju. Dołóż mięso, pokrojone pomidory oraz koncentrat. Przypraw sola i pieprzem, smaż
    Stopić łyżkę masła. Włóż liście kapusty, dolej poł szklanki posolonej wody. Gotuj 5 min, odsączyć. Zeszte masła stop, oprósz mąką, zasmaż. Połącz z mlekiem i bulionem. Dopraw sola, pieprzem i muszkatem. Zagotuj
    Ziemniaki, mięso oraz kapuste układaj warswami w naczyniu żaroodpornym. Każdka warstwę polej sosem i posyp serem. Piecz około 30 min w temp. 200st

Porady

Idealnie pasuje do tego surówka z kapusty pekinskiej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy