Lasagne ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam kuchnię włoską. Ta potrawa jest pyszna i grzechu warta.

Składniki:

  • ● 8 płatów lasagne
    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● puszka pomidorów
    ● kilka plastrów żółtego sera
    ● op. mrożonego szpinaku
    ● 2 ząbki czosnku
    ● szczypta gałki muszkatołowej
    ● bazylia
    ● biały pieprz
    ● sól
    ● gotowy sos pomidorowy

Lasagne ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażamy, rozdrabniając je widelcem. Dodajemy pomidory z zalewą i ząbek czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
  • 2. Na drugiej patelni dusimy szpinak. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku, odrobinę gałki, sól i pieprz.
  • 3. Lasagne zwilżamy wodą. W naczyniu żaroodpornym układamy: lasagne, połowę mięsa, żółty ser, szpinak, lasagne, mięso i ser. Pieczemy 30 minut w 160 °C. Podajemy z sosem pomidorowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Komentarze

Podobne przepisy