muffinki z budyniem czekoladowym

4.46 (165 ocen)

ciasto jest miękkie, wilgotne, smaczne.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, soda oczyszczona 3/4 łyżeczki, budyń czekoladowy 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.46 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jajka, cukier, olej, cukier wanilinowy, mleko rózgą dobrze wymieszać
  • etap 2. wsypać przesianą mąkę z proszkiem, sodą i wymieszać "byle jak", nie za długo
  • etap 3. 22 sztuki foremki silikonowe - budyń ugotować w 400 ml mleka z łyżeczką masła, 1 łyżką cukru i wystudzić - do foremek wkładać po czubatej łyżeczce budyniu i nakładać do pełna ciasta
  • etap 4. piekarnik nagrzać do 190C- włożyć muffinki na 2 poziom i piec około 20-25 minut, pod koniec sprawdzić patyczkiem stan ciasta, jeśli jest suchy to wyłączyć piekarnik
  • etap 5. muffinki zostawić do wystudzenia i można zajadać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować