Łatwy torcik owocowy

4.5 (155 ocen)

  • 15 min

Myślisz, że pieczenie tortów jest sprawą skomplikowaną? Ten przepis udowodni Ci, że każdy może upiec pyszny i efektowny tort, a jednocześnie - bardzo prosty i szybki!

  • 15 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 4 jaja
    - szklanka cukru
    - 4 łyżki oleju
    - szklanka mąki
    - łyżeczka proszku do pieczenia

    Poncz:
    - szklanka przegotowanej wody
    - łyżka cukru
    - sok z połówki cytryny

    Krem:
    - 500 ml śmietanki kremówki 30-%
    - 2 śmietan-fixy

    Owoce do dekoracji.
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Łatwy torcik owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dokładnie wymieszać z żółtkami, mąką, olejem, proszkiem. Wlać do małej tortownicy, piec ok. 30 minut. Po upieczeniu przekroić na 2 części.

    Poncz:
    Wymieszać cukier i sok z przegotowaną wodą.

    Nasączyć pierwszą część biszkoptu połową ponczu, posmarować połową ubitej śmietanki, to samo samo zrobić z drugim biszkoptem. Wierzch i boki posmarować śmietanką, udekorować dowolnymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować