Łatwy i szybki obiadek makaron-szpinak-kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente według zaleceń na opakowaniu i przecedzamy go.
2.Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła, smażymy na nim: pokrojoną w kostkę cebulę, razem z posiekanym czosnkiem, po chwili dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy wszystko razem. Następnie na patelnie wkładamy szpinak (może być jeszcze zamrożony), przykrywamy pokrywką, co jakiś czas mieszamy.
3.Na osobnej patelni również na maśle, smażymy pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Doprawiamy solą i pieprzem.
4.Kiedy szpinak jest już rozmrożony dodajemy łyżkę śmietany i wszystko mieszamy. Dokładamy usmażonego kurczaka. Na patelnię wkładamy makaron i podgrzewamy wszystko dosłownie 30 sekund, dokładnie mieszając składniki. Po wyłożeniu na talerz posypujemy startym żółtym serem.
Komentarze