Łatwy i szybki obiadek makaron-szpinak-kurczak

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo szybko przygotujesz to danie i zasmakuje ono każdemu

  • 40 min

Składniki:

  • ulubiony makaron np świderki
    podwójna pierś z kurczaka
    ok 10 pieczarek
    opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    zółty ser
    cebula
    czosnek
    sól i pieprz
    oregano
    masło
    śmietana 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łatwy i szybki obiadek makaron-szpinak-kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente według zaleceń na opakowaniu i przecedzamy go.
  • 2. Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła, smażymy na nim: pokrojoną w kostkę cebulę, razem z posiekanym czosnkiem, po chwili dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy wszystko razem. Następnie na patelnie wkładamy szpinak (może być jeszcze zamrożony), przykrywamy pokrywką, co jakiś czas mieszamy.
  • 3. Na osobnej patelni również na maśle, smażymy pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Kiedy szpinak jest już rozmrożony dodajemy łyżkę śmietany i wszystko mieszamy. Dokładamy usmażonego kurczaka. Na patelnię wkładamy makaron i podgrzewamy wszystko dosłownie 30 sekund, dokładnie mieszając składniki. Po wyłożeniu na talerz posypujemy startym żółtym serem.

Porady

Do tej potrawy pasuje makaron tagatielle.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować