Lawendowa bita śmietana z jagodami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Nadszedł czas na jagody. Podane z bitą śmietaną, w której pobrzmiewa nutka lawendy jest sporym zaskoczeniem dla gości, polecam

  • 45 min

Składniki:

  • 400 ml śmietany kremówki
    1,5 szklanki umytych jagód (ewentualnie borówek amerykańskich)
    2 łyżki płatków owsianych
    100 ml syropu z lawendy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lawendowa bita śmietana z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane wsypujemy na suchą patelnie i prażymy około 5 minut, aż staną chrupiące i lekko zbrązowieją.
    Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dolewając pod koniec syrop lawendowy, który posłodzi nam śmietanę nadając jej jednocześnie fantastyczny smak.
    Ubitą śmietanę mieszamy z uprażonymi płatkami owsianymi.
    W szklankach układamy warstwowo śmietanę na przemian z jagodami. Deser schładzamy minimum godzinę w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować