Przebywając ze sobą zakochani czują się jak w niebie- stąd tez propozycja takiego deser na walentynki. Smakuje wyjątkowo, zwłaszcza gdy na dworze niebo jest równie lazurowe.
Składniki:
Składniki na 3 porcji:
- 1 galaretka niebieska ( Wodzisława),
- 1 szklanka śmietanki 36%,
- Cukier puder do smaku,
- 1 opakowanie śmietan-fix,
- 1 łyżka mleka w proszku,
Lazurowe niebo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia.
Schłodzoną śmietankę ubijamy dodając do niej śmietan-fix i cukier puder do smaku (około 2 łyżki) . Na koniec dokładamy mleko w proszku. Śmietankę przekładamy do worka cukierniczego.
Do przygotowanych pucharków układamy na przemiennie tężejącą galaretkę oraz śmietankę (tworząc obłoczki).
Desery odstawiamy na około 1 godz. do schłodzenia.
Komentarze