ŁAZANKI

5 (144 ocen)

Pamiętam ten smak jak jeszcze to danie robiłą moja babcia teraz gości też w moim domu

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    500 g kapusty kiszonej
    2 szklanki makaronu łazanki
    2 kiełbasy wolińskie
    2 cebule 3 ząbki czosnku
    150 g boczku.
    Przyprawa uniwersalna warzywna
    Majeranek
    Pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    Makaron gotujemy jak na opakowaniu . Kapustę jeżeli jest bardzo kwaśna płukamy i także gotujemy . Cebulę obieramy i kroimy w kostkę kiełbasę na pół i w pół krążki a boczek w paseczki wszystko przesmażamy na oliwie . Ugotowaną kapustę przesmażamy razem z kiełbaską boczkiem i cebulką , czosnek przeciskamy przez praskę dokładamy ugotowany makaron i wszystko razem mieszamy doprawiamy do smaku Vegeta pieprzem i majerankiem. Gotowe smacznego .

Porady

Do łazanek można dodać łyżkę koncentratu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować