Łazanki inaczej

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wróciłam do pracy– jestem, barmanką i kelnerką– bo mój syn Daniel skończył już 2 latka. Wolne chwile spędzam w kuchni

Składniki:

  • ● op. makaronu łazanki
    ● mały słoik koncentratu
    pomidorowego
    ● ok. 37 dag pieczarek marynowanych w plasterkach
    ● 50 dag parówek
    ● cebula
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie. Odcedzamy.
    Cebulę obieramy
    i kroimy w kostkę, parówki
    w krążki. Podsmażamy na
    patelni na gorącym oleju
  • 2. Pieczarki osączamy z zalewy,
    wkładamy do parówek
    z cebulą i dusimy, mieszając.
    Następnie dodajemy makaron,
    koncentrat, doprawiamy
    przyprawą uniwersalną i mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować