Łazanki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kroimy w większą kostkę.Kształtem ma przypominać makaron łazankowy.Gotujemy ją w lekko osolonej wodzie do miękkości.Odcedzamy zachowując wodę.Grzyby kroimy w mniejsze kawałki,gotujemy i odcedzamy.Ja miałam grzyby wcześniej obgotowane i zamrożone.
2..Do garnka wlewamy oliwę i podsmażamy lekko cebulkę.Dolewamy odrobinę wody z kapusty,dodajemy kostkę grzybową i grzyby.Dusimy na małym ogniu około 10 minut
3.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Do grzybów dodajemy kapustę i ugotowany makaron.Możemy dolać troszkę wody z kapusty,żeby łazanki nie były zbyt suche.Wodę i tak wchłonie makaron.Doprawiamy solą i pieprzem.Łazanki powinny być delikatnie pikantne.
Komentarze