Łazanki z kapustą i grzybami

5 (1 ocen)

Obiad z jesiennych zbiorów grzybów.Trzy podstawowe składniki a tak pyszne danie.

Składniki:

  • 1/2 kg obgotowanych grzybów
    2 średnie cebule
    1 kg kapusty białej
    makaron łazanki
    1 kostka grzybowa
    3 łyżki oliwy
    pieprz czarny
    sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy w większą kostkę.Kształtem ma przypominać makaron łazankowy.Gotujemy ją w lekko osolonej wodzie do miękkości.Odcedzamy zachowując wodę.Grzyby kroimy w mniejsze kawałki,gotujemy i odcedzamy.Ja miałam grzyby wcześniej obgotowane i zamrożone.
  • 2. .Do garnka wlewamy oliwę i podsmażamy lekko cebulkę.Dolewamy odrobinę wody z kapusty,dodajemy kostkę grzybową i grzyby.Dusimy na małym ogniu około 10 minut
  • 3. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Do grzybów dodajemy kapustę i ugotowany makaron.Możemy dolać troszkę wody z kapusty,żeby łazanki nie były zbyt suche.Wodę i tak wchłonie makaron.Doprawiamy solą i pieprzem.Łazanki powinny być delikatnie pikantne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować