Łazanki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odciskamy ją i drobno siekamy.
2.Grzyby kroimy w większą kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Ja użyłam mrożonych grzybów. Śliwki kroimy w cienkie paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
3. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
4.
W głębszej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła i szklimy cebulę.
5. Kolejno dodajemy posiekaną kapustę i dusimy pod przykryciem 10 minut. W miarę potrzeby dodajemy masło. Następnie dodajemy grzyby i śliwki i dusimy wszystko razem kolejne 10 minut, doprawiając do smaku.
6. Dodajemy makaron do kapusty z grzybami, mieszamy. Życzę smacznego :)
Wesołych świąt :)
Komentarze