Łazanki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Zalać niewielką ilośćią wody i zagotować, odcedzić. Ponownie podlać ok 1 szkl wody, dodać ziele ang. i liść laurowy, doprawić do smaku i gotować na małym ogniu.
Grzyby zalać niewielką ilością wody i gotować ok 15 minut. Wlać do kapusty i gotować do miękkości i odparowania płynu.
W rondelku rozpuścić masło i zeszklić drobno psiekaną cebulkę, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, smażyć aż do odparowania płynu. Usmażone pieczarki dodać pod koniec do kapusty, wymieszać.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Kapustę wymieszać z makaronem, danie podawać gorące.
Komentarze