Łazanki z młodą kapustą

4.5 (146 ocen)

Prosty w przygotowaniu, do tego pyszny, sycący i pachnący wiosną obiad. Łazanki z kapustą, moje ulubione danie z dzieciństwa..

Składniki:

  • • 400 g makaronu łazanki
    • 1 mała młoda kapusta
    • 1 marchewka
    • 1 cebula
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 5 łyżek oliwy
    • sól, pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka majeranku
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Makaron ugotować w osolonej wodzie według wskazań na opakowaniu.
    • Kapustę drobno pokroić, cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    • Rozgrzać oliwę i zrumienić cebulę, dodać marchewkę, podsmażyć.
    • Dodać kapustę, podlać 1 szklanką wody, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i sosem sojowym. Dusić ok. 20 minut do miękkości warzyw.
    • Do kapusty dodać ugotowany makaron i przemieszać.

Porady

Dodatek podsmażonego boczku podkręci tylko smak tych jarskich łazanek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować