ŁAZANKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

Gdy młoda kapusta sie pojawi nie może zabraknąć tak prostej potrawy jak łazanki.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    25 dag kiełbasy zwyczajnej
    25 dag boczku
    2 cebule
    liść laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    sól, pieprz do smaku
    2-3 łyzki oleju

    Makaron typu łazanki lub kokardki

Łazanki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekroić na ćwiartki zalać wodą, dodać liść, ziele anglielskie, obgotować. Gdy kapusta jest już miękka, odcedzić, wystudzić i zemleć w maszynce.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić na małe kawałeczki, zeszklić na oleju. Dodać kiełbasę i boczek, podsmażyć. Dodać kapustę, wszystko wymieszać i chwilę podsmażać, posolić.
  • 3. W osolonej wodzie ugotować makaron.Odcedzić, przelać wodą i dodać do kapusty. Wszystko razem wymieszać doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy